Опростяването на марките на италианската група Armani, което започна през 2017

...
Опростяването на марките на италианската група Armani, което започна през 2017
Коментари Харесай

За пръв път след оптимизирането на портфолиото Armani отчете ръст на продажбите

Опростяването на марките на италианската група Armani, което стартира през 2017 година, даде плод година по-рано. 2019 година приключи за компанията с връщане към растеж след тригодишно планувано рухване, дължащо се на усъвършенстването на дистрибуцията и портфолиото на марката под единствено три етикета, осведоми Ройтерс. 

Нетните доходи на италианската фешън компания възлизат на 2,158 милиарда евро, което е нарастване с 2,3% по отношение на 2018 година Продажбите с непрекъснат периметър (+ 7%) в директно ръководената мрежа от магазини и електронна търговия се развиват добре. Общите доходи, в това число лицензи, скочиха с 9% до 4,157 милиарда. 

През последните години групата на Armani усъвършенства своето портфолио, като се концентрира върху Giorgio Armani, Emporio Armani и A | X Armani Exchange. Последните двама надлежно усвоиха линиите Armani Collezioni и Armani Jeans. Преустройството беше съпроводено от преустройството на някои бутици и подобряването на дистрибуторската мрежа. През последната финансова година 105,5 милиона (в сходство с 2018 г.) бяха вложени в рестартирането, също и в разширение на мрежата за директна дистрибуция: тя към този момент има 598 магазина, със 70 повече в сравнение с в края на 2018 година, написа republica.it. 

Инвестициите в оборотен капитал леко понижиха парите и паричните еквиваленти, които останаха много над 1,2 милиарда евро, до момента в който облагата преди данъчно облагане беше по-слабо наранена от предстоящото (-12%) при 175 милиона евро. Долната линия на доклада за приходите и разноските показваше чиста облага от 124 милиона.

Armani беше измежду първите фешън групи, разбрали тежестта от Covid-кризата. За една нощ, по време на седмицата на модата в Милано сред 22 и 23 февруари, компанията затвори вратите на театъра и трансферира своето стрийминг шоу. От началото на пандемията създателят изрази своето алегорично и осезаемо наличие: това беше едно от първите му дарения за лечебните заведения, участващи в незабавната обстановка (увеличени до 3 милиона поради баскетболния тим на " Олимпия Милано " ) и самодейност за превръщане на италиански заводи в произвеждане на рокли.

По време на изключителното състояние и наложената изолираност, компанията помоли в отворено писмо първокласната промишленост да " забави " темпото си, за да стане по-устойчива. Armani се зае да работи за модифициране на веригата на дизайна, доставките и продажбите в магазините.

В Милано, както в бутиците, по този начин и в ресторантите и хотелите, нормалността към този момент се връща при съблюдаване на ограниченията за сигурност. И тъкмо в ломбардската столица Armani се стреми да се върне със жанр.

През септември ще бъдат показани сбирките на марките Giorgio Armani и Emporio Armani, във формат, който следва да бъде избран.

А през януари 2021 година е планувана италианската премиера на Haute Couture на Armani Privé (събитие в Париж, което беше анулирано, бел. ред.) в историческата конюнктура на двореца Орсини в центъра на Рим.

Ударът на Covid през 2020 година ще бъде неминуем, като се има поради премахването на туристическите потоци и замразяването на потреблението, само че Armani " има както запаси, по този начин и необятно консолидирана финансова и финансова конструкция, способна да се оправи с несигурността ", написа италианското издание. 

Превод: Нели Тодорова 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР